Óriás linzer szőlő lekvárral recept

Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj
- 2 evőkanál sertészsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál tej (esetleg, amennyire szükség van)
- sárga színű ételfesték 4-5 teáskanál
Töltelék:
- 20 dkg lekvár vagy dzsem
Elkészítése:
Összegyúrunk minden alapanyagot sima tésztává, ha szükséges csepp tejet tegyünk hozzá.
Két részre osztjuk a tésztát és az egyikbe belegyúrjuk a színezéket.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagra a tésztákat és kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd előmelegített sütőben, 200 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Lekvárral megkenjük és összeragasztjuk, majd fogyasztható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »