Óriás linzer szőlő lekvárral recept

Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj
- 2 evőkanál sertészsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál tej (esetleg, amennyire szükség van)
- sárga színű ételfesték 4-5 teáskanál
Töltelék:
- 20 dkg lekvár vagy dzsem
Elkészítése:
Összegyúrunk minden alapanyagot sima tésztává, ha szükséges csepp tejet tegyünk hozzá.
Két részre osztjuk a tésztát és az egyikbe belegyúrjuk a színezéket.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagra a tésztákat és kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd előmelegített sütőben, 200 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Lekvárral megkenjük és összeragasztjuk, majd fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »