Óriás linzer szőlő lekvárral recept
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj
- 2 evőkanál sertészsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál tej (esetleg, amennyire szükség van)
- sárga színű ételfesték 4-5 teáskanál
Töltelék:
- 20 dkg lekvár vagy dzsem
Elkészítése:
Összegyúrunk minden alapanyagot sima tésztává, ha szükséges csepp tejet tegyünk hozzá.
Két részre osztjuk a tésztát és az egyikbe belegyúrjuk a színezéket.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagra a tésztákat és kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd előmelegített sütőben, 200 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Lekvárral megkenjük és összeragasztjuk, majd fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









