Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oreo keksz recept

Oreo keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 22,5 dkg liszt
    • 10 dkg holland kakaópor
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 teáskanál sütőpor
    • csipet só
    • 12,5 dkg porcukor
    • 12,5 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A krémhez:

    • 7 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 5 evőkanál habtejszín
    • 1 teáskanál vanília kivonat

    Elkészítése:

    Először a krémet készítjük el. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília kivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a felhasználásáig hűtőbe tesszük.

    A lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojást is hozzáütjük, majd addig keverjük, amíg simává, egyneművé válik és jól összegyúrjuk.

    Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, 5 cm átmérőjű kekszformával kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk őket és előmelegített sütőben 160 fokon, 7 perc alatt készre sütjük. Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad. Amikor kivesszük a sütőből még puhának tűnik, de ahogyhűl, akkor finom roppanóssá válik. Kihűtjük teljesen.

    A krémet kivesszük a hűtőből és a kihűlt keksz egyik felére 1 teáskanálnyi krémet teszünk, majd rátesszük a keksz másik felét és addig nyomjuk össze, amíg a krém eléri a kekszek széleit. Pár percre, amíg a krém megszilárdul hűtőbe tesszük és már fogyasztható is. 30 darab kekszre számíthatunk ebből az adagból.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá