Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília kivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a felhasználásáig hűtőbe tesszük.
A lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojást is hozzáütjük, majd addig keverjük, amíg simává, egyneművé válik és jól összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, 5 cm átmérőjű kekszformával kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk őket és előmelegített sütőben 160 fokon, 7 perc alatt készre sütjük. Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad. Amikor kivesszük a sütőből még puhának tűnik, de ahogyhűl, akkor finom roppanóssá válik. Kihűtjük teljesen.
A krémet kivesszük a hűtőből és a kihűlt keksz egyik felére 1 teáskanálnyi krémet teszünk, majd rátesszük a keksz másik felét és addig nyomjuk össze, amíg a krém eléri a kekszek széleit. Pár percre, amíg a krém megszilárdul hűtőbe tesszük és már fogyasztható is. 30 darab kekszre számíthatunk ebből az adagból.