Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós olasz csokitorta recept

Omlós olasz csokitorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 tábla étcsokoládé
    • 2-3 marék fenyőmag

    Elkészítése:

    A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A csokoládét a vajjal vízfürdő felett olvaszd fel, majd vedd le a tűzről, és keverd bele a tojássárgákat és a cukrot.

    Óvatosan forgasd bele a fehérjehabot, majd az átszitált lisztet, végül pedig a fenyőmagot. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát.

    Előmelegített sütőben, nem túl magas hőfokon (170) 30-40 percig süsd. Akkor jó ha kívül ropogós, belül pedig ragacsos mint a brownie.

    Vanília fagyival isteni.

    Tipp:

    A fenyőmagból mindig többet teszek bele, szerintem úgy sokkal jobb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá