Omlós olasz csokitorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 6 tojás
  • 3 tábla étcsokoládé
  • 2-3 marék fenyőmag

Elkészítése:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A csokoládét a vajjal vízfürdő felett olvaszd fel, majd vedd le a tűzről, és keverd bele a tojássárgákat és a cukrot.

Óvatosan forgasd bele a fehérjehabot, majd az átszitált lisztet, végül pedig a fenyőmagot. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát.

Előmelegített sütőben, nem túl magas hőfokon (170) 30-40 percig süsd. Akkor jó ha kívül ropogós, belül pedig ragacsos mint a brownie.

Vanília fagyival isteni.

Tipp:

A fenyőmagból mindig többet teszek bele, szerintem úgy sokkal jobb.