Omlós mákos keksz recept

Hozzávalók:
- 220 g finomliszt
- 120 g vaj
- 80 g cukor
- 100 g darált mák
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 teáskanál vanília kivonat
Tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 2 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítése:
A tésztához egy közepes méretű keverőtálban szitáljuk össze a lisztet, sót és a darált mákot.
Egy másik keverőtálban habosítsuk ki a puha vajat és a cukrot. A habos vajhoz adjuk hozzá a tojást és néhány csepp vanília kivonatot és keverjük az egészet homogén masszává. Apránként adagoljuk hozzá a lisztes-mákos keveréket és alaposan dolgozzzuk össze, hogy sima, jól formázható tésztát kapjunk.
A kész tésztából formázzunk diónyi nagyságú golyókat és helyezzük egymástól kissebb távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tetejüket ujjunkal lelapítjuk, keksz alakúra formázzuk.
Tegyük a tepsit lőmelegített sütőbe és süssük a kekszeket 180 °C-on 10-12 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz.
A sütőből kivéve hagyjuk a kekszeket néhány percig hűlni a tepsin, majd óvatosan tegyük egy rácsra, ahol teljesen kihűlhetnek.
A csokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt kekszek tetejére csorgatjuk.
Tipp:
Ebből az adagból 24 db kekszet sütöttem. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »