Omlós linzer recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 30 dkg margarin (hideg)
- 15 dkg porcukor
- 2 tk sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 tk citromlé
- csipet só
Ragasztáshoz:
- kenhető lekvár (bármilyen ízű)
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A lisztbe belereszeljük a hideg margarint (nagy lyukún), majd jól elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját és jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de ne ragacsos tésztát kapjunk.
Az összegyúrt tésztát elfelezzük, először az egyik tészta bucit egy enyhén lisztezett, sík felületen vékonyra kinyújtjuk (kb 2-3 mm), majd linzerkiszúróval kiszaggatjuk. A másik tésztabucival is így járunk el (a leeső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk).
A kiszaggatott tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 8-10 perc alatt világosra sütjük (vigyázzunk, mert hamar megsül).
Mikor megsültek és kihűltek, akkor a formákat lekvárral összeragasztjuk (egy telit és egy lyukasat). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Lezárható tetejű dobozban másnapra puha lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









