Hozzávalók:
Tésztához:
Ragasztáshoz:
Szóráshoz:
Elkészítése:
A lisztbe belereszeljük a hideg margarint (nagy lyukún), majd jól elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját és jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de ne ragacsos tésztát kapjunk.
Az összegyúrt tésztát elfelezzük, először az egyik tészta bucit egy enyhén lisztezett, sík felületen vékonyra kinyújtjuk (kb 2-3 mm), majd linzerkiszúróval kiszaggatjuk. A másik tésztabucival is így járunk el (a leeső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk).
A kiszaggatott tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 8-10 perc alatt világosra sütjük (vigyázzunk, mert hamar megsül).
Mikor megsültek és kihűltek, akkor a formákat lekvárral összeragasztjuk (egy telit és egy lyukasat). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Lezárható tetejű dobozban másnapra puha lesz.