Olasz mandulás keksz recept
Hozzávalók:
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 1 cs sütőpor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 20 dkg darált mandula
- kb 3 dl tej
Elkészítése:
A hozzávalókat jól elkeverjük, a tejet a végén apránként adjuk hozzá, hogy olyan állagú tésztánk legyen, hogy nyomózsákba téve a sütőpapíros lemezre halmokat tudjunk nyomni és a halmok szépen megtartsák a formájukat.
180 fokos sütőben világos barnára sütjük, majd ha kihűlt, akkor bedobozoljuk.
Tipp:
Tea, kávé mellé kitűnő sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









