Olasz mandulás keksz recept

Hozzávalók:
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 1 cs sütőpor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 20 dkg darált mandula
- kb 3 dl tej
Elkészítése:
A hozzávalókat jól elkeverjük, a tejet a végén apránként adjuk hozzá, hogy olyan állagú tésztánk legyen, hogy nyomózsákba téve a sütőpapíros lemezre halmokat tudjunk nyomni és a halmok szépen megtartsák a formájukat.
180 fokos sütőben világos barnára sütjük, majd ha kihűlt, akkor bedobozoljuk.
Tipp:
Tea, kávé mellé kitűnő sütemény.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »