“Nyúlcipő” recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg rizsliszt
- 5 dkg kristálycukor, vagy xilit
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg vaj
Töltelék:
- 1,5 dl tejföl
- 30 dkg túró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek kristálycukor vagy xilit
- 1 ek rizsdara
- 1 csomag vaníliás cukor
- mazsola (opcionális)
Elkészítése:
Töltelék készítése:
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt és a darát, a tojássárgáját és az ízesítőket. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és ezt is a túróba forgatjuk.
Tészta készítése:
A szárazanyagot összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, a tejfölt és alaposan összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
A lehűlt tésztát két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, felcsíkozzuk, összefonjuk (lásd a képeket), majd egy papír sablon segítségével kivágjuk a cipőt. Megtöltjük a túrótöltelékkel, megkenjük tojással.
Ugyanígy elkészítjük a másik tésztát is. 180°C-os sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Mi nem szeretjük, ha túl édes, de több cukor is mehet bele természetesen. A mazsolát pedig egyszerűen elfelejtettem beletenni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »