“Nyúlcipő”

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
“Nyúlcipő”

Hozzávalók:

Tészta:

  • 45 dkg rizsliszt
  • 5 dkg kristálycukor, vagy xilit
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg vaj

Töltelék:

  • 1,5 dl tejföl
  • 30 dkg túró
  • 1 tojás
  • 1 ek kristálycukor vagy xilit
  • 1 ek rizsdara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mazsola (opcionális)

Elkészítése:

Töltelék készítése:

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt és a darát, a tojássárgáját és az ízesítőket. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és ezt is a túróba forgatjuk.

Tészta készítése:

A szárazanyagot összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, a tejfölt és alaposan összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.

A lehűlt tésztát két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, felcsíkozzuk, összefonjuk (lásd a képeket), majd egy papír sablon segítségével kivágjuk a cipőt.  Megtöltjük a túrótöltelékkel, megkenjük tojással.

Ugyanígy elkészítjük a másik tésztát is. 180°C-os sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Mi nem szeretjük, ha túl édes, de több cukor is mehet bele természetesen. A mazsolát pedig egyszerűen elfelejtettem beletenni.