Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt és a darát, a tojássárgáját és az ízesítőket. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és ezt is a túróba forgatjuk.
A szárazanyagot összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, a tejfölt és alaposan összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
A lehűlt tésztát két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, felcsíkozzuk, összefonjuk (lásd a képeket), majd egy papír sablon segítségével kivágjuk a cipőt. Megtöltjük a túrótöltelékkel, megkenjük tojással.
Ugyanígy elkészítjük a másik tésztát is. 180°C-os sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Mi nem szeretjük, ha túl édes, de több cukor is mehet bele természetesen. A mazsolát pedig egyszerűen elfelejtettem beletenni.