Nutellás kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 2 evőkanál olaj
- 4 evőkanál tej
- 20 dkg finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
Locsoláshoz:
- 1,5 dl tej
- 1 teáskanál nutella
Krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 2,5 dl habtejszín
- 3 evőkanál nutella
Elkészítése:
Piskóta:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, ezután hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd ezekkel is elkeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport és a lisztet.
Csomómentesre keverjük, majd sütőpapírral bélelt, 36*24 cm-es tepsibe simítjuk. 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
Locsolás:
A tejet a nutellával összemelegítünk és a még meleg tésztára öntjük, melybe előtte kis lyukakat szúrtunk egy saslik vagy hurkapálcával. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém:
A mascarponét és a nutellát krémesre keverjük, majd ezután hozzáöntjük a tejszínt és felverjük stabil krémmé. A krémet egyenletesen rákenjük a kihűlt piskótára.
Díszítés, tálalás:
A süteményt legjobb egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy szépen megdermedjen és könnyen szeletelhető legyen. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal, nutellával és mogyoróval. Kockákra vágva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









