Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Non plus ultra recept

Non plus ultra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 2 ek porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSs árgája

    Tojáshabhoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor
    • 1 mk citromlé

    Összeragasztáshoz:

    • 2-3 ek lekvár

    Elkészítése:

    A liszthez adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

    A gombóccá gyúrt tésztát csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára hogy kellően lehűljön.

    Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra. Ezután egy kisebb pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, majd helyezzük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Végül kanalazzuk a tésztakorongok tetejére a habot.

    A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a porcukrot, majd kézi habverővel kezdjük el habosra keverni. Amikor már kezd kifehéredni, adjuk hozzá a citromlevet, majd addig keverjük, még egy sűrű, de nem túl kemény habot kapunk. (ezt a habot mindenképpen kézi habverővel keverjük ki, mert csak akkor lesz ilyen szép a sütemény tetején)

    A tepsiben lévő tésztakorongok tetejére kanalazzunk kis halmokat a habból.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt süssük szép világos színűre (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni a korongokat.

    Az egyik tésztakorongra tegyünk egy mokkáskanál lekvárt, majd egy másik tésztakorongot helyezzünk rá, és óvatosan nyomjuk össze vigyázva hogy a lekvár ne folyjon ki.

    Az elkészült aprósüteményt száraz, hűvös helyen hosszabb ideig tárolhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá