Nevesincs krémes recept
Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin (hideg)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek tej
- 3 ek kristálycukor
- fél cs sütőpor
- kb 4 ek lekvár (ízlés szerinti)
Töltelék:
- 15 dkg dió (darált)
- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 18 dkg kristálycukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + a megmaradt fehérje
- fél cs sütőpor
Krém:
- 6 dl tej
- 2 cs vanília ízű pudingpor (főzős)
- 15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd a tészta többi hozzávalóiból (kivéve a lekvár) egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát gyúrunk.
Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe belehelyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük (másik cipót konyharuhával letakarjuk és félretesszük). Ha megsült óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról.
Krém elkészítése: a tejbe beletesszük a pudingport, majd felfőzzük (cukor nélkül). Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt pudingba tesszük és kézi mixerrel alaposan összekeverjük.
Töltelék elkészítése: a darált dióba belekeverjük a tojássárgáját, a kakaóport, a cukrot és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és a diós-kakaós masszába apránként belekeverjük.
A megmaradt cipót megint tepsi nagyságúra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük lekvárral, majd a diós-habos tölteléket egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-35 percig sütjük (én a tetejére sütőpapírt tettem, hogy ne égjen meg).
Ha meg sült és kihűlt, akkor a vaníliás ízű krémet a diós-habos töltelékre egyenletesen rákenjük. Végül pedig a már megsült tésztalapot rátesszük a krémre.
Hűtőbe tesszük tálalásig (érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy a tésztalapok megpuhuljanak). Tálalás előtt szép egyforma szeletekre felvágjuk és megszórjuk a tetejét porcukorral.