Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Néró recept

Néró
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 26 dkg finomliszt
    • 15 g kakaópor

    Töltéshez:

    • 20 dkg lekvár

    Bevonathoz:

    • 10 dkg étcsokoládé

    Díszítéshez:

    • 1 tk kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A vajat a porcukorral, kevés liszttel habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a megmaradt lisztet és végül a kakaóport. Habzsákba töltjük a masszát és 5 cm-es rudakat nyomunk sütőpapírral fedett tepsire.

    160 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.

    Rögtön puha, nem kell várakozni a töltés utáni puhulásra. Túl ne süssük, mert kemény lesz!

    A kihűlt rudacskákból 1-1-et összeragasztunk lekvárral. Meggy és szilvalekvárral töltöttem.

    Olvasztott csokiba mártotjuk és kókuszreszelékkel megszórjuk.

    Tipp:

    Egy vasárnapi számban jelent meg a recept egy osztrák napi lapban, karácsonyi apró sütemény ajánlatnak. Megsütöttem, nagyon finom lett, csomagolom dobozba és lezárom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá