Néró

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Néró

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 26 dkg finomliszt
  • 15 g kakaópor

Töltéshez:

  • 20 dkg lekvár

Bevonathoz:

  • 10 dkg étcsokoládé

Díszítéshez:

  • 1 tk kókuszreszelék

Elkészítése:

A vajat a porcukorral, kevés liszttel habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a megmaradt lisztet és végül a kakaóport. Habzsákba töltjük a masszát és 5 cm-es rudakat nyomunk sütőpapírral fedett tepsire.

160 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.

Rögtön puha, nem kell várakozni a töltés utáni puhulásra. Túl ne süssük, mert kemény lesz!

A kihűlt rudacskákból 1-1-et összeragasztunk lekvárral. Meggy és szilvalekvárral töltöttem.

Olvasztott csokiba mártotjuk és kókuszreszelékkel megszórjuk.

Tipp:

Egy vasárnapi számban jelent meg a recept egy osztrák napi lapban, karácsonyi apró sütemény ajánlatnak. Megsütöttem, nagyon finom lett, csomagolom dobozba és lezárom.