Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Német meggyes piskóta recept

Német meggyes piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 bögre finomliszt
    • 2 bögre cukor
    • 2,5 dl szódavíz
    • 2,5 dl napraforgó olaj
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 citromból nyert citromhéj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 40 dkg meggy

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, majd a citromhéjat és a vaníliás cukrot is.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tojássárgájás masszához adjuk. A sütőporral elkevert lisztet is beleszitáljuk, és végül belekeverjük az olajat.

    Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, a tetején elosztjuk a magozott meggyet és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

    Miután kihűlt, porcukorral meghintjük, és felszeleteljük.

    Tipp:

    A  bögre űrtartalma 2,5 dl.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá