Német meggyes piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Német meggyes piskóta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 3 bögre finomliszt
  • 2 bögre cukor
  • 2,5 dl szódavíz
  • 2,5 dl napraforgó olaj
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg meggy

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, majd a citromhéjat és a vaníliás cukrot is.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tojássárgájás masszához adjuk. A sütőporral elkevert lisztet is beleszitáljuk, és végül belekeverjük az olajat.

Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, a tetején elosztjuk a magozott meggyet és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Miután kihűlt, porcukorral meghintjük, és felszeleteljük.

Tipp:

A  bögre űrtartalma 2,5 dl.