Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos-túrós koszorú recept

Narancsos-túrós koszorú
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 0,5 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg margarin
    • 5-6 ek narancs leve
    • 1 narancs héja reszelve
    • 15 dkg süteményliszt (sima is jó)
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 0,5 csomag vaníliás cukor
    • 2,5 dkg búzadara
    • 0,5 citrom reszelt héja

    Tetejére:

    • narancslé (4-5 ek)
    • porcukor (kb. 6 ek)

    Díszítéshez:

    • 1 narancs
    • citromfű levél

    Elkészítése:

    Túrótöltelék készítése:

    A túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a búzadarával.

    Piskóta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

    A sárgáját a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd a narancslevet és a sütőporral, sóval elkevert lisztet felváltva adagoljuk hozzá. Közben folyamatosan keverjük, a vége felé hozzákeverjük a tojáshab felét és a narancs héját is. A másik fele tojáshabot már csak kanállal óvatosan forgassuk bele.

    Vajazott, lisztezett formába simítjuk a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 percig elősütjük, majd a tetejére kanalazzuk a túrótölteléket, és visszatolva a sütőbe 160-170 fokon további kb. 35-40 percet sütjük.

    Ha már langyos, kiborítjuk a formából.

    Kb. 6 ek porcukrot 4-5 ek narancslével elkeverünk és a sütemény tetejére csorgatjuk.

    Ha szeretnénk, akkor narancsszeletekkel, citromfű levéllel díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá