Narancsos-túrós koszorú recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 0,5 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
- 5-6 ek narancs leve
- 1 narancs héja reszelve
- 15 dkg süteményliszt (sima is jó)
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 10 dkg kristálycukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dkg búzadara
- 0,5 citrom reszelt héja
Tetejére:
- narancslé (4-5 ek)
- porcukor (kb. 6 ek)
Díszítéshez:
- 1 narancs
- citromfű levél
Elkészítése:
Túrótöltelék készítése:
A túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a búzadarával.
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A sárgáját a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd a narancslevet és a sütőporral, sóval elkevert lisztet felváltva adagoljuk hozzá. Közben folyamatosan keverjük, a vége felé hozzákeverjük a tojáshab felét és a narancs héját is. A másik fele tojáshabot már csak kanállal óvatosan forgassuk bele.
Vajazott, lisztezett formába simítjuk a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 percig elősütjük, majd a tetejére kanalazzuk a túrótölteléket, és visszatolva a sütőbe 160-170 fokon további kb. 35-40 percet sütjük.
Ha már langyos, kiborítjuk a formából.
Kb. 6 ek porcukrot 4-5 ek narancslével elkeverünk és a sütemény tetejére csorgatjuk.
Ha szeretnénk, akkor narancsszeletekkel, citromfű levéllel díszíthetjük.