Narancsos-túrós koszorú

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Narancsos-túrós koszorú

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 0,5 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin
  • 5-6 ek narancs leve
  • 1 narancs héja reszelve
  • 15 dkg süteményliszt (sima is jó)
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 tojássárgája
  • 0,5 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dkg búzadara
  • 0,5 citrom reszelt héja

Tetejére:

  • narancslé (4-5 ek)
  • porcukor (kb. 6 ek)

Díszítéshez:

  • 1 narancs
  • citromfű levél

Elkészítése:

Túrótöltelék készítése:

A túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a búzadarával.

Piskóta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

A sárgáját a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd a narancslevet és a sütőporral, sóval elkevert lisztet felváltva adagoljuk hozzá. Közben folyamatosan keverjük, a vége felé hozzákeverjük a tojáshab felét és a narancs héját is. A másik fele tojáshabot már csak kanállal óvatosan forgassuk bele.

Vajazott, lisztezett formába simítjuk a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 percig elősütjük, majd a tetejére kanalazzuk a túrótölteléket, és visszatolva a sütőbe 160-170 fokon további kb. 35-40 percet sütjük.

Ha már langyos, kiborítjuk a formából.

Kb. 6 ek porcukrot 4-5 ek narancslével elkeverünk és a sütemény tetejére csorgatjuk.

Ha szeretnénk, akkor narancsszeletekkel, citromfű levéllel díszíthetjük.