Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a búzadarával.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A sárgáját a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd a narancslevet és a sütőporral, sóval elkevert lisztet felváltva adagoljuk hozzá. Közben folyamatosan keverjük, a vége felé hozzákeverjük a tojáshab felét és a narancs héját is. A másik fele tojáshabot már csak kanállal óvatosan forgassuk bele.
Vajazott, lisztezett formába simítjuk a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 percig elősütjük, majd a tetejére kanalazzuk a túrótölteléket, és visszatolva a sütőbe 160-170 fokon további kb. 35-40 percet sütjük.
Ha már langyos, kiborítjuk a formából.
Kb. 6 ek porcukrot 4-5 ek narancslével elkeverünk és a sütemény tetejére csorgatjuk.
Ha szeretnénk, akkor narancsszeletekkel, citromfű levéllel díszíthetjük.