Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos-tejszínes kocka recept

Narancsos-tejszínes kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 1 kk sütőpor
    • 1 db narancs reszelt héja

    A krémhez:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 4 ek cukor
    • 1 db narancs reszelt héja
    • 2 dl 100 %-os narancslé
    • 3,5 dl tej
    • 3 dl  tejszín

    A lapok kenéséhez:

    • 2-3 ek barack vagy narancslekvár

     

    Elkészítése:
    Az egész tojásokat a cukorral,a narancs reszelt héjával,elektromos habverővel habosra keverjük/ keményre felverjük(kb 5 perc alatt).
    Ezután összekeverjük a lisztet,pudingport,sütőport és hozzákeverjük széles mozdulatokkal.
    Egy nagy méretű gáztepsit kibélelünk sütőpapírral,majd a piskóta masszánkat beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

    Krém készítése:
    A vaníliás pudingport a cukorral,narancslével,narancs reszelt héjával,tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük,majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre felverjük. A kihűlt pudingos, narancsos krémet habosra kikeverjük,majd apránként hozzákeverjük a tejszínt.
    A kihűlt narancsos piskótát hosszában ketté vágjuk. A lekvárt felmelegítjük és a lapokat lekenjük.
    A lapok közé töltjük a krém felét,a másik felét a felső lapra.
    Díszítsük ízlés szerint!
    A felső krém réteget egy hús kiszedő villával karcoltam meg és csoki darabokkal díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá