Narancsos-tejszínes kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1 kk sütőpor
  • 1 db narancs reszelt héja

A krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 2 dl 100 %-os narancslé
  • 3,5 dl tej
  • 3 dl  tejszín

A lapok kenéséhez:

  • 2-3 ek barack vagy narancslekvár

 

Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral,a narancs reszelt héjával,elektromos habverővel habosra keverjük/ keményre felverjük(kb 5 perc alatt).
Ezután összekeverjük a lisztet,pudingport,sütőport és hozzákeverjük széles mozdulatokkal.
Egy nagy méretű gáztepsit kibélelünk sütőpapírral,majd a piskóta masszánkat beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Krém készítése:
A vaníliás pudingport a cukorral,narancslével,narancs reszelt héjával,tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük,majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre felverjük. A kihűlt pudingos, narancsos krémet habosra kikeverjük,majd apránként hozzákeverjük a tejszínt.
A kihűlt narancsos piskótát hosszában ketté vágjuk. A lekvárt felmelegítjük és a lapokat lekenjük.
A lapok közé töltjük a krém felét,a másik felét a felső lapra.
Díszítsük ízlés szerint!
A felső krém réteget egy hús kiszedő villával karcoltam meg és csoki darabokkal díszítettem.