Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos piskóta recept

Narancsos piskóta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 1 nagy narancs kifacsart leve
    • 20 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 kis üveg sárgabaracklekvár (kb. 15 dkg)

    A krémhez:

    • 2 csomag vanília ízű pudingpor
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 2 dl narancslé
    • 5 dl tej
    • 2 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 2 narancs

    A tetejére:

    • 1-2 kocka étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadunk 4 evőkanál forró vizet, a narancslevet, mellyel jól elkeverjük, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keménnyé vert habját is.

    Egy kibélelt nagyméretű (sütő nagyságú) tepsibe egyengetjük a masszát, majd előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük. (Ha megcsapja az orrunkat a piskóta illata, elzárhatjuk a hőt, és résnyire nyissuk ki a sütő ajtaját.) A megsült tésztát hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és a narancslével, belereszeljük a két narancs héját (előtte jól mossuk meg). A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos keveréket, és állandó keverés mellett alacsony lángon sűrűre főzzük, kihűtjük.

    A tejszínt kemény habbá felverjük a habfixálóval, majd kis adagokban a hideg krémbe forgatjuk.

    A két narancsot meghámozzuk, vékony cikkekre szeleteljük. A kisült, kihűlt piskótát középen/keresztben kettévágjuk – mindkettőnek megkenjük a tetejét egyenletesen a baracklekvárral.

    Az egyik piskótalapra rátesszük sorban a narancs cikkeket, erre rákenjük a krém kétharmad részét, majd befedjük a másik piskóta lappal (úgy, hogy a baracklekváros rész érintkezzen az imént kent krémmel, tehát a tésztának a lekváros részét tesszük a krémre).

    A piskóta tetejére egyenletesen rásimítjuk a maradék krémet.

    A csokoládét sajtreszelőn ráreszeljük a sütemény tetejét. Hűtőbe téve lehűtjük.

    Tipp:

    A képen csak a fele mennyiségből készült adag látható, a másik felét a hűtőbe raktam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá