Narancsos mascarponés krémmel töltött korongok recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
Krém
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 2 ek cukor
- 1 közepes db narancs
- 1 db lapzselatin
- 1 csomag habfixáló
- 10 csepp rumaroma
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a kakaóporral. A margarint habosra keverjük a cukorral, és hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a lisztes keveréket, és összegyúrjuk.
A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, és kerek szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 10-15 percig sütjük. Egy tálba kicsavarjuk a narancs levét, belereszeljük a héját, hozzáadjuk a cukrot, és 1 percre mikróba tesszük.
1 db zselatinlapot langyos vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, és narancsleves krémhez adjuk, összekeverjük, és hagyjuk hűlni. Egy másik tálban a habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a végén keverés közben belecsorgatjuk a langyosra hűlt narancsleves keveréket.
Rumaromával ízesítjük, majd a mascarpone krémet is belekanalazzuk, és géppel jól összekeverjük. Ezzel a krémmel összeragasztjuk a korongokat. Maradék krémet nyomózsákba tesszük, és a tetejüket díszítjük.