Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos mascarponés krémmel töltött korongok recept

Narancsos mascarponés krémmel töltött korongok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 2 teáskanál szódabikarbóna
    • fél csomag sütőpor
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só

    Krém

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • 2 ek cukor
    • 1 közepes db narancs
    • 1 db lapzselatin
    • 1 csomag habfixáló
    • 10 csepp rumaroma

    Elkészítése:

    A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a kakaóporral. A margarint habosra keverjük a cukorral, és hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a lisztes keveréket, és összegyúrjuk.

    A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, és kerek szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 10-15 percig sütjük. Egy tálba kicsavarjuk a narancs levét, belereszeljük a héját, hozzáadjuk a cukrot, és 1 percre mikróba tesszük.

    1 db zselatinlapot langyos vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, és narancsleves krémhez adjuk, összekeverjük, és hagyjuk hűlni. Egy másik tálban a habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a végén keverés közben belecsorgatjuk a langyosra hűlt narancsleves keveréket.

    Rumaromával ízesítjük, majd a mascarpone krémet is belekanalazzuk, és géppel jól összekeverjük. Ezzel a krémmel összeragasztjuk a korongokat. Maradék krémet nyomózsákba tesszük, és a tetejüket díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá