Narancsos mascarponés krémmel töltött korongok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Narancsos mascarponés krémmel töltött korongok

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só

Krém

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek cukor
  • 1 közepes db narancs
  • 1 db lapzselatin
  • 1 csomag habfixáló
  • 10 csepp rumaroma

Elkészítése:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a kakaóporral. A margarint habosra keverjük a cukorral, és hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a lisztes keveréket, és összegyúrjuk.

A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, és kerek szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 10-15 percig sütjük. Egy tálba kicsavarjuk a narancs levét, belereszeljük a héját, hozzáadjuk a cukrot, és 1 percre mikróba tesszük.

1 db zselatinlapot langyos vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, és narancsleves krémhez adjuk, összekeverjük, és hagyjuk hűlni. Egy másik tálban a habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a végén keverés közben belecsorgatjuk a langyosra hűlt narancsleves keveréket.

Rumaromával ízesítjük, majd a mascarpone krémet is belekanalazzuk, és géppel jól összekeverjük. Ezzel a krémmel összeragasztjuk a korongokat. Maradék krémet nyomózsákba tesszük, és a tetejüket díszítjük.