Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos márványkalács recept

Narancsos márványkalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 18 dkg margarin
    • 18 dkg kristálycukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk sütőpor
    • 1 narancs reszelt héja
    • kb 4 ek narancs likőr, ha nincs likőr az aroma is megfelel (én vérnarancs aromát használtam és abból egy negyed üvegcsényi került bele, persze növelhető az adag vagy narancs lével is kiegészíthető, esetleg pótolható a hiányzó folyadék)
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 dl tej

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt, puha margarint, a cukrot,
    a tojásokat, a narancshéjat és a likőrt, aromát vagy narancs levet. Gépi habverővel simára keverjük, majd kikent, lisztezett őzgerincformába öntjük a massza felét.

    Közben a csokoládét felolvasztjuk a tejben és anélkül, hogy forrna besűrítjük. A csokoládé nagyobb részét a tészta felére csorgatjuk, majd a tészta másik felével befedjük. A maradék csokit a tészta tetejére csorgatjuk és villával vagy késsel márványosítjuk.

    Előmelegített sütőben, 175-180 C °-on, tűpróbáig sütjük (vigyázzunk, a csoki becsaphat, hisz az ráragadhat a tűre a próbán!).

    Miután kivettük a sütőből, egy kevés hűlés után borítsuk tálcára és hagyjuk teljesen kihűlni.
    Tálalási javaslat: porcukorral bőségesen meghintve, bár anélkül is nagyon finom! ;)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá