Narancsos linzerkoszorú recept
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
- 1 narancs reszelt héja
- 500 g finomliszt
- 1 kk sütőpor
- csipet só
- 250 g lágy vaj vagy margarin
- 200 g porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tészta lekenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 10 dkg darált, cukrozott dió
A töltelékhez:
- sárgabarack lekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd becsomagolva 1 órát hideg helyen pihentetjük.
3 mm vastagra nyújtjuk és formával kiszúrjuk.
Tojásfehérjével a lyukas linzert lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk és 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük.
A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük és porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









