Narancsos álom recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 6 evőkanál olaj
Krém:
- 1 fagyasztott narancs
- 2 evőkanál baracklekvár
- 15 dkg cukor
- 1,5 dl víz
Tetejére:
- tortabevonó
- 4 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tésztához valókat alaposan összekeverjük és egy 22*38 cm-es tepsiben megsütjük. Előtte a tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. 5-10 perc után mérsékeljük a lángot 160 fokra és szép pirosra sütjük. A kihűlt tészta felső 1/3-át levágjuk és egy edénybe morzsoljuk.
Felforraljuk a vizet és a cukrot, hozzáadjuk a lekvárt. Lereszeljük a fagyasztott narancsot és a tészta morzsához keverjük, majd a cukros vizet is hozzákeverjük és a tészta tetejére simítjuk az így kapott krémet.
Vízgőz fölött kis edényben megolvasztjuk a tortabevonót az olajjal. Miután megolvadt, a sütemény tetejére simítjuk. Miután a csokimáz megdermedt szeletelhetjük is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.