Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros muffin recept

Vörösboros muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók kb. 18 db-hoz:

    • 25 dkg finomliszt
    • 2 tk. sütőpor
    • 1/2 tk. szódabikarbóna
    • 1 tk. fahéj
    • 3 ek. kakaópor
    • 10 dkg étcsokoládé törmelék
    • 8 dkg vágott mandula
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg puha vaj
    • 1 ek. rum
    • 1,5 dl vörösbor
    • 1,25 dl tej

    A mázhoz:

    • 15 dkg porcukor
    • 2-3 ek. vörösbor
    • szórócukorkák a díszítéshez

    Elkészítése:

    A sütőt 180°C-osra előmelegítjük. A sütőformába belehelyezzük a sütőpapírformákat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a a kakaóporral, az étcsokoládé törmelékkel és a vágott mandulával. A tojásokat egy másik edényben jól kikeverjük a a cukorral, a vajjal és a rummal. Majd a lisztes keverékkel váltakozva hozzáadjuk a tejet és a vörösbort is. A tésztát sütőformákba töltjük, és 20-25 percig sütjük. A kész, kihűlt süteményt kiszedjük a formából. A díszítéshez a porcukorból a vörösborral fényes öntetet készítünk és belemártogatjuk a muffinok tetejét. Megszórhatjuk cukorkával és csokidarával is.

    Tipp:

    1. Ha nincs otthon papírunk, ki is lehet zsírozni a sütőformát.
    2. Díszítés nélkül is nagyon finom, valaki nem szereti a tetején a mázat és csomagolni is könnyebb anélkül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá