Vörösboros muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók kb. 18 db-hoz:

  • 25 dkg finomliszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. fahéj
  • 3 ek. kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé törmelék
  • 8 dkg vágott mandula
  • 2 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 1 ek. rum
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1,25 dl tej

A mázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 2-3 ek. vörösbor
  • szórócukorkák a díszítéshez

Elkészítése:

A sütőt 180°C-osra előmelegítjük. A sütőformába belehelyezzük a sütőpapírformákat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a a kakaóporral, az étcsokoládé törmelékkel és a vágott mandulával. A tojásokat egy másik edényben jól kikeverjük a a cukorral, a vajjal és a rummal. Majd a lisztes keverékkel váltakozva hozzáadjuk a tejet és a vörösbort is. A tésztát sütőformákba töltjük, és 20-25 percig sütjük. A kész, kihűlt süteményt kiszedjük a formából. A díszítéshez a porcukorból a vörösborral fényes öntetet készítünk és belemártogatjuk a muffinok tetejét. Megszórhatjuk cukorkával és csokidarával is.

Tipp:

1. Ha nincs otthon papírunk, ki is lehet zsírozni a sütőformát.
2. Díszítés nélkül is nagyon finom, valaki nem szereti a tetején a mázat és csomagolni is könnyebb anélkül.