Hozzávalók kb. 18 db-hoz:
A mázhoz:
Elkészítése:
A sütőt 180°C-osra előmelegítjük. A sütőformába belehelyezzük a sütőpapírformákat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a a kakaóporral, az étcsokoládé törmelékkel és a vágott mandulával. A tojásokat egy másik edényben jól kikeverjük a a cukorral, a vajjal és a rummal. Majd a lisztes keverékkel váltakozva hozzáadjuk a tejet és a vörösbort is. A tésztát sütőformákba töltjük, és 20-25 percig sütjük. A kész, kihűlt süteményt kiszedjük a formából. A díszítéshez a porcukorból a vörösborral fényes öntetet készítünk és belemártogatjuk a muffinok tetejét. Megszórhatjuk cukorkával és csokidarával is.
1. Ha nincs otthon papírunk, ki is lehet zsírozni a sütőformát.
2. Díszítés nélkül is nagyon finom, valaki nem szereti a tetején a mázat és csomagolni is könnyebb anélkül.