Triplacsokis muffin recept
Hozzávalók:
A muffinokhoz:
- 150 g finomliszt
- 40 g holland kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
- 120 g étcsokoládé
- 110 g margarin
- 200 g kristálycukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 110 g tejföl
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 tk csokoládé aroma
- 50 g sütésálló csokoládé csepp
- 1 kk só
Tetejére:
- 200 ml habtejszín
- csokoládé szirup
- 100 g olvasztott tejcsokoládé
Elkészítése:
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk apránként elkeverve a margarint és simára keverjük.
Levesszük a gőzről, hozzákeverjük a cukrot, a tejfölt és az aromákat. Amikor ezt is elegyítettük, kézi habverővel hozzáadjuk a tojásokat, ügyelve rá, hogy ne verjük fel túlságosan.
A lisztet elkeverjük a kakaóporral, a csokicseppekkel, a szódabikarbónával és a sóval. Spatulával hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz a csokoládékrémes nedves hozzávalókat, muffin formákba töltjük, amit előtte papírral kibéleltünk.
Előmelegített sütőben 200 °C-on 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 160 °C-ra és további 20 percig, tűpróbáig sütjük. Ezután rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Felvert habtejszínnel, csokoládé sziruppal, olvasztott tejcsokoládéval díszítve tálaljuk.