Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Triplacsokis muffin recept

Triplacsokis muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A muffinokhoz:

    • 150 g finomliszt
    • 40 g holland kakaópor
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 120 g étcsokoládé
    • 110 g margarin
    • 200 g kristálycukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 110 g tejföl
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 1 tk csokoládé aroma
    • 50 g sütésálló csokoládé csepp
    • 1 kk só

    Tetejére:

    • 200 ml habtejszín
    • csokoládé szirup
    • 100 g olvasztott tejcsokoládé

    Elkészítése:

    A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk apránként elkeverve a margarint és simára keverjük.

    Levesszük a gőzről, hozzákeverjük a cukrot, a tejfölt és az aromákat. Amikor ezt is elegyítettük, kézi habverővel hozzáadjuk a tojásokat, ügyelve rá, hogy ne verjük fel túlságosan.

    A lisztet elkeverjük a kakaóporral, a csokicseppekkel, a szódabikarbónával és a sóval. Spatulával hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz a csokoládékrémes nedves hozzávalókat, muffin formákba töltjük, amit előtte papírral kibéleltünk.

    Előmelegített sütőben 200 °C-on 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 160 °C-ra és további 20 percig, tűpróbáig sütjük. Ezután rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

    Felvert habtejszínnel, csokoládé sziruppal, olvasztott tejcsokoládéval díszítve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá