Triplacsokis muffin recept

Hozzávalók:
A muffinokhoz:
- 150 g finomliszt
- 40 g holland kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
- 120 g étcsokoládé
- 110 g margarin
- 200 g kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 110 g tejföl
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 tk csokoládé aroma
- 50 g sütésálló csokoládé csepp
- 1 kk só
Tetejére:
- 200 ml habtejszín
- csokoládé szirup
- 100 g olvasztott tejcsokoládé
Elkészítése:
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk apránként elkeverve a margarint és simára keverjük.
Levesszük a gőzről, hozzákeverjük a cukrot, a tejfölt és az aromákat. Amikor ezt is elegyítettük, kézi habverővel hozzáadjuk a tojásokat, ügyelve rá, hogy ne verjük fel túlságosan.
A lisztet elkeverjük a kakaóporral, a csokicseppekkel, a szódabikarbónával és a sóval. Spatulával hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz a csokoládékrémes nedves hozzávalókat, muffin formákba töltjük, amit előtte papírral kibéleltünk.
Előmelegített sütőben 200 °C-on 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 160 °C-ra és további 20 percig, tűpróbáig sütjük. Ezután rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Felvert habtejszínnel, csokoládé sziruppal, olvasztott tejcsokoládéval díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »