Triplacsokis muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A muffinokhoz:

  • 150 g finomliszt
  • 40 g holland kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 120 g étcsokoládé
  • 110 g margarin
  • 200 g kristálycukor
  • 2 tojás
  • 110 g tejföl
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 tk csokoládé aroma
  • 50 g sütésálló csokoládé csepp
  • 1 kk só

Tetejére:

  • 200 ml habtejszín
  • csokoládé szirup
  • 100 g olvasztott tejcsokoládé

Elkészítése:

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk apránként elkeverve a margarint és simára keverjük.

Levesszük a gőzről, hozzákeverjük a cukrot, a tejfölt és az aromákat. Amikor ezt is elegyítettük, kézi habverővel hozzáadjuk a tojásokat, ügyelve rá, hogy ne verjük fel túlságosan.

A lisztet elkeverjük a kakaóporral, a csokicseppekkel, a szódabikarbónával és a sóval. Spatulával hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz a csokoládékrémes nedves hozzávalókat, muffin formákba töltjük, amit előtte papírral kibéleltünk.

Előmelegített sütőben 200 °C-on 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 160 °C-ra és további 20 percig, tűpróbáig sütjük. Ezután rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Felvert habtejszínnel, csokoládé sziruppal, olvasztott tejcsokoládéval díszítve tálaljuk.