Sárgarépás muffin recept

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 10 dkg sárgarépa
- 1 alma
- 3 dkg darált dió
- 5 dkg mazsola
- 1 dl habtejszín
- csipet só
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 0,5 csomag sütőpor
- őrölt fahéj
- reszelt citromhéj
Krém hozzávalói:
- 5 dkg vaj
- 15 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 0,5 tk vanília aroma
Elkészítése:
Egy tálba beletesszük a lisztet, a darált diót, a csipet sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat, majd összekeverjük.
Egy másik tálba beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, majd jól kikeverjük. Ezután hozzákeverjük az olajat és a tejszínt.
A száraz hozzávalókat összekeverjük a tojásos-tejszínes keverékkel, majd belereszeljük a sárgarépát, a hámozott almát, és hozzáadjuk a mazsolát, majd így is jól összekeverjük.
Ezután muffin formába kanalazzuk, és előmelegített sütőben közepes lángon (180 fok) 20-25 perc alatt készre sütjük.
Egy tálba beletesszük a krém hozzávalóit, és habosra keverjük.
Tálaláskor a kihűlt muffinok tetejére kanalazzuk a mascarponés krémet, és úgy kínáljuk.
A sárgarépás muffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 20 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »