Sárgarépás muffin recept
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 10 dkg sárgarépa
- 1 alma
- 3 dkg darált dió
- 5 dkg mazsola
- 1 dl habtejszín
- csipet só
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 0,5 csomag sütőpor
- őrölt fahéj
- reszelt citromhéj
Krém hozzávalói:
- 5 dkg vaj
- 15 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 0,5 tk vanília aroma
Elkészítése:
Egy tálba beletesszük a lisztet, a darált diót, a csipet sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat, majd összekeverjük.
Egy másik tálba beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, majd jól kikeverjük. Ezután hozzákeverjük az olajat és a tejszínt.
A száraz hozzávalókat összekeverjük a tojásos-tejszínes keverékkel, majd belereszeljük a sárgarépát, a hámozott almát, és hozzáadjuk a mazsolát, majd így is jól összekeverjük.
Ezután muffin formába kanalazzuk, és előmelegített sütőben közepes lángon (180 fok) 20-25 perc alatt készre sütjük.
Egy tálba beletesszük a krém hozzávalóit, és habosra keverjük.
Tálaláskor a kihűlt muffinok tetejére kanalazzuk a mascarponés krémet, és úgy kínáljuk.
A sárgarépás muffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 20 g