Sárgabarackos-levendulás muffin recept

Hozzávalók 12 darabhoz:
Tészta:
- 15 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 7 dkg levendulás cukor (vagy porcukor)
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg étcsokoládé
- 8 dkg vaj
- 1 dl habtejszín
- 2 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5-6 db sárgabarack
Levendulás hab:
- 15 dkg vaj (puha)
- 2 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek levendulás cukor
Elkészítése:
A csokoládét vágjuk fel apró darabokra. A sárgabarackot vágjuk fel kisebb darabokra. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.
A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, a levendulás cukrot, a vaníliás cukrot és az apróra vágott csokoládét, majd keverjük össze.
A felolvasztott és visszahűtött vajhoz adjuk hozzá az egész tojásokat és a habtejszínt, majd keverjük simára.
Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, fakanállal keverjük össze, majd adjuk hozzá a feldarabolt sárgabarackot és szintén, óvatosan keverjük össze, hogy a gyümölcs ne nagyon törjön.
A muffinformát béleljük ki papírkapszlival vagy zsírozzuk és lisztezzük ki, majd kanalazzuk bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra a muffinokat és hűtsük ki teljesen.
A puha vajhoz adjuk hozzá a levendulás cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a cukros-vajas krémhez és felhasználásig tegyük be a hűtőbe.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzuk a muffin tetejére a levendulás habot, díszítsük levendulavirággal, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »