Sárgabarackos-levendulás muffin recept

Hozzávalók 12 darabhoz:
Tészta:
- 15 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 7 dkg levendulás cukor (vagy porcukor)
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg étcsokoládé
- 8 dkg vaj
- 1 dl habtejszín
- 2 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5-6 db sárgabarack
Levendulás hab:
- 15 dkg vaj (puha)
- 2 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek levendulás cukor
Elkészítése:
A csokoládét vágjuk fel apró darabokra. A sárgabarackot vágjuk fel kisebb darabokra. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.
A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, a levendulás cukrot, a vaníliás cukrot és az apróra vágott csokoládét, majd keverjük össze.
A felolvasztott és visszahűtött vajhoz adjuk hozzá az egész tojásokat és a habtejszínt, majd keverjük simára.
Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, fakanállal keverjük össze, majd adjuk hozzá a feldarabolt sárgabarackot és szintén, óvatosan keverjük össze, hogy a gyümölcs ne nagyon törjön.
A muffinformát béleljük ki papírkapszlival vagy zsírozzuk és lisztezzük ki, majd kanalazzuk bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra a muffinokat és hűtsük ki teljesen.
A puha vajhoz adjuk hozzá a levendulás cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a cukros-vajas krémhez és felhasználásig tegyük be a hűtőbe.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzuk a muffin tetejére a levendulás habot, díszítsük levendulavirággal, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »