Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos-levendulás muffin recept

Sárgabarackos-levendulás muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 12 darabhoz:
    Tészta:

    • 15 dkg liszt
    • 2 tk sütőpor
    • csipet só
    • 7 dkg levendulás cukor (vagy porcukor)
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg étcsokoládé
    • 8 dkg vaj
    • 1 dl habtejszín
    • 2 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5-6 db sárgabarack

    Levendulás hab:

    • 15 dkg vaj (puha)
    • 2 dl habtejszín
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek levendulás cukor

    Elkészítése:

    A csokoládét vágjuk fel apró darabokra. A sárgabarackot vágjuk fel kisebb darabokra. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

    A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, a levendulás cukrot, a vaníliás cukrot és az apróra vágott csokoládét, majd keverjük össze.

    A felolvasztott és visszahűtött vajhoz adjuk hozzá az egész tojásokat és a habtejszínt, majd keverjük simára.

    Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, fakanállal keverjük össze, majd adjuk hozzá a feldarabolt sárgabarackot és szintén, óvatosan keverjük össze, hogy a gyümölcs ne nagyon törjön.

    A muffinformát béleljük ki papírkapszlival vagy zsírozzuk és lisztezzük ki, majd kanalazzuk bele a masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra a muffinokat és hűtsük ki teljesen.

    A puha vajhoz adjuk hozzá a levendulás cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a cukros-vajas krémhez és felhasználásig tegyük be a hűtőbe.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzuk a muffin tetejére a levendulás habot, díszítsük levendulavirággal, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá