Sárgabarackos-levendulás muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sárgabarackos-levendulás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:
Tészta:

  • 15 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 7 dkg levendulás cukor (vagy porcukor)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg vaj
  • 1 dl habtejszín
  • 2 nagy tojás
  • 5-6 db sárgabarack

Levendulás hab:

  • 15 dkg vaj (puha)
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek levendulás cukor

Elkészítése:

A csokoládét vágjuk fel apró darabokra. A sárgabarackot vágjuk fel kisebb darabokra. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, a levendulás cukrot, a vaníliás cukrot és az apróra vágott csokoládét, majd keverjük össze.

A felolvasztott és visszahűtött vajhoz adjuk hozzá az egész tojásokat és a habtejszínt, majd keverjük simára.

Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, fakanállal keverjük össze, majd adjuk hozzá a feldarabolt sárgabarackot és szintén, óvatosan keverjük össze, hogy a gyümölcs ne nagyon törjön.

A muffinformát béleljük ki papírkapszlival vagy zsírozzuk és lisztezzük ki, majd kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra a muffinokat és hűtsük ki teljesen.

A puha vajhoz adjuk hozzá a levendulás cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a cukros-vajas krémhez és felhasználásig tegyük be a hűtőbe.

Tipp:

Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzuk a muffin tetejére a levendulás habot, díszítsük levendulavirággal, majd úgy kínáljuk.