Rigó Jancsi muffin recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg eritrit
- 30 ml olaj
- 13 dkg rizsliszt
- 1 ek kakaópor
- fél cs sütőpor
A krémhez:
- 10 dkg GM étcsokoládé
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 dl habtejszín
- 1 ek étolaj
A tetejére:
- 10 dkg GM étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra melegítsük elő, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffin kapszlit teszünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk az eritritet és tovább verjük addig, amíg fényes habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz a massza. Óvatosan beleforgatjuk a rizslisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk hűlni, lehúzzuk róla a papírt és levágjuk a muffinok “kalapját.”
A krémhez a tejszínből kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habbal homogénre keverjük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és megtöltjük a muffinokat.
A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk, majd díszítő cukorral megszórjuk és a krém tetejére helyezzük és kissé rányomjuk.
Azonnal fogyasztható!