Ribizlis muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 15 dkg eritrit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2,5 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg ribizli
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A ribizlit mossuk meg, villa segítségével húzzuk le a szemeket és tegyük félre.
Keverjük össze a lisztet, cukrot és a sütőport. Adjuk hozzá a tejet, tojást, olajat és a citrom reszelt héját.
Csomómentesre dolgozzuk ki a masszát, majd 3/4-ed részig töltsük meg a tésztával a muffin formákat. Ebből az adagból 24 db-ot tudunk megtölteni.
A kimért tésztába szórjuk a ribizli szemeket, nem kell lisztbe forgatni, nem fog lesüllyedni a gyümölcs.
Tegyük forró sütőbe, 20-25 perc alatt megsül, de ellenőrizzük tűpróbával. A kihűlt süteményekről vegyük le a papírokat és porcukorral vegyített vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









