Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis muffin recept

Ribizlis muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
    • 15 dkg eritrit
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 30 dkg ribizli

    Elkészítése:

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

    A ribizlit mossuk meg, villa segítségével húzzuk le a szemeket és tegyük félre.

    Keverjük össze a lisztet, cukrot és a sütőport. Adjuk hozzá a tejet, tojást, olajat és a citrom reszelt héját.

    Csomómentesre dolgozzuk ki a masszát, majd 3/4-ed részig töltsük meg a tésztával a muffin formákat. Ebből az adagból 24 db-ot tudunk megtölteni.

    A kimért tésztába szórjuk a ribizli szemeket, nem kell lisztbe forgatni, nem fog lesüllyedni a gyümölcs.

    Tegyük forró sütőbe, 20-25 perc alatt megsül, de ellenőrizzük tűpróbával. A kihűlt süteményekről vegyük le a papírokat és porcukorral vegyített vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá