Ribizlis muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 15 dkg eritrit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg ribizli
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A ribizlit mossuk meg, villa segítségével húzzuk le a szemeket és tegyük félre.
Keverjük össze a lisztet, cukrot és a sütőport. Adjuk hozzá a tejet, tojást, olajat és a citrom reszelt héját.
Csomómentesre dolgozzuk ki a masszát, majd 3/4-ed részig töltsük meg a tésztával a muffin formákat. Ebből az adagból 24 db-ot tudunk megtölteni.
A kimért tésztába szórjuk a ribizli szemeket, nem kell lisztbe forgatni, nem fog lesüllyedni a gyümölcs.
Tegyük forró sütőbe, 20-25 perc alatt megsül, de ellenőrizzük tűpróbával. A kihűlt süteményekről vegyük le a papírokat és porcukorral vegyített vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »