Ribizlis muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 15 dkg eritrit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg ribizli
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A ribizlit mossuk meg, villa segítségével húzzuk le a szemeket és tegyük félre.
Keverjük össze a lisztet, cukrot és a sütőport. Adjuk hozzá a tejet, tojást, olajat és a citrom reszelt héját.
Csomómentesre dolgozzuk ki a masszát, majd 3/4-ed részig töltsük meg a tésztával a muffin formákat. Ebből az adagból 24 db-ot tudunk megtölteni.
A kimért tésztába szórjuk a ribizli szemeket, nem kell lisztbe forgatni, nem fog lesüllyedni a gyümölcs.
Tegyük forró sütőbe, 20-25 perc alatt megsül, de ellenőrizzük tűpróbával. A kihűlt süteményekről vegyük le a papírokat és porcukorral vegyített vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »