Ribizlis muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 15 dkg eritrit
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 30 dkg ribizli

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A ribizlit mossuk meg, villa segítségével húzzuk le a szemeket és tegyük félre.

Keverjük össze a lisztet, cukrot és a sütőport. Adjuk hozzá a tejet, tojást, olajat és a citrom reszelt héját.

Csomómentesre dolgozzuk ki a masszát, majd 3/4-ed részig töltsük meg a tésztával a muffin formákat. Ebből az adagból 24 db-ot tudunk megtölteni.

A kimért tésztába szórjuk a ribizli szemeket, nem kell lisztbe forgatni, nem fog lesüllyedni a gyümölcs.

Tegyük forró sütőbe, 20-25 perc alatt megsül, de ellenőrizzük tűpróbával. A kihűlt süteményekről vegyük le a papírokat és porcukorral vegyített vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.