Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis-banános muffin recept

Ribizlis-banános muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 250g liszt
    • 1 tasak sütőpor (12g)
    • 150g ribizli
    • 1 érett banán
    • 1 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150g cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor (10g)
    • 1 kis doboz görög joghurt (125g)
    • 100 ml olaj
    • 100 ml tej

    Elkészítése:

    A ribizlit megmossuk, leszemezzük, és kicsit hagyjuk lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk kiolvadni és lecsöpögni, hogy ne áztassa el nagyon a tésztát.

    A sütőt előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálkába mérjük és elkeverjük benne a sütőport.

    Egy másik tálkába a banánt villával pépesre törjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és habosra keverjük. Ezután mehet bele a joghurt és az olaj.

    Beleszórjuk a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük. Végül a tejjel lazítjuk. A lecsöpögött ribizlit óvatosan beleforgatjuk. (Hagyunk pár szemet a tetejére.) A masszát a papírral bélelt formába adagoljuk. (Én erre egy fagyi kanalat használtam, egy merítés egy muffin, így lett 15 db minisütim.)

    A tetejére szórjuk a maradék ribizlit.

    Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon alul-felülsütéssel megsütjük.

    Tűpróbával ellenőrizzük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá