Ribizlis-banános muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Ribizlis-banános muffin

Hozzávalók:

  • 250g liszt
  • 1 tasak sütőpor (12g)
  • 150g ribizli
  • 1 érett banán
  • 1 közepes tojás
  • 150g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor (10g)
  • 1 kis doboz görög joghurt (125g)
  • 100 ml olaj
  • 100 ml tej

Elkészítése:

A ribizlit megmossuk, leszemezzük, és kicsit hagyjuk lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk kiolvadni és lecsöpögni, hogy ne áztassa el nagyon a tésztát.

A sütőt előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálkába mérjük és elkeverjük benne a sütőport.

Egy másik tálkába a banánt villával pépesre törjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és habosra keverjük. Ezután mehet bele a joghurt és az olaj.

Beleszórjuk a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük. Végül a tejjel lazítjuk. A lecsöpögött ribizlit óvatosan beleforgatjuk. (Hagyunk pár szemet a tetejére.) A masszát a papírral bélelt formába adagoljuk. (Én erre egy fagyi kanalat használtam, egy merítés egy muffin, így lett 15 db minisütim.)

A tetejére szórjuk a maradék ribizlit.

Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon alul-felülsütéssel megsütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük.