Nutellás muffin recept
Ők is elkészítették
- 10 dkg vaj
- 12,5 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- kis reszelt citromhéj, kevés tejszínes mogyoró aroma (opcionális)
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 dl tej
- csipet só
- 12 teáskanál nutella
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük. Ízesítjük vaníliával, sóval és reszelt citromhéjjal. Ha a keverék egynemű, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet felváltva, apránként adagoljuk hozzá.
A tésztát 12 db muffinpapírral bélelt formába elosztjuk, mindegyik formába 1-1 evőkanálnyit teszünk. A tésztahalmok tetejére 1-1 teáskanál Nutellát teszünk, majd egy hurkapálcikával örvényeket húzunk bele.
170 fokos sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.
A Nutella a sütés során szépen elsüllyed a tésztában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









