Méteres kalács muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl langyos víz
- 13 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál víz (a kakaós tésztába)
- 1 evőkanál kakaópor (a kakaós tésztába)
Krém:
- 3,5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag eper ízű pudingpor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
Tetejére:
- 1 tábla étcsoki
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral, vízzel és az olajjal összedolgozzuk, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
Hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot úgy, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik részébe beletesszük a kakaópor és a vizet, majd összedolgozzuk.
Felváltva a két tésztával félig megtöltjük a muffin formákat (mivel szilikonos nem kell olajozni).
Előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben kb 15-20 percig sütjük.
Míg a tészta sül, addig a cukros tejben megfőzzük a pudingot. A puha margarint összekeverjük a porcukorral, végül a kihűlt pudinggal kihabosítjuk.
A muffinokat kettévágjuk, majd a krémmel betöltjük. Mindegyik kalapját az olajjal felolvasztott csokiba mártjuk és dekocukorral díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »