Méteres kalács muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl langyos víz
- 13 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál víz (a kakaós tésztába)
- 1 evőkanál kakaópor (a kakaós tésztába)
Krém:
- 3,5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag eper ízű pudingpor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
Tetejére:
- 1 tábla étcsoki
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral, vízzel és az olajjal összedolgozzuk, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
Hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot úgy, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik részébe beletesszük a kakaópor és a vizet, majd összedolgozzuk.
Felváltva a két tésztával félig megtöltjük a muffin formákat (mivel szilikonos nem kell olajozni).
Előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben kb 15-20 percig sütjük.
Míg a tészta sül, addig a cukros tejben megfőzzük a pudingot. A puha margarint összekeverjük a porcukorral, végül a kihűlt pudinggal kihabosítjuk.
A muffinokat kettévágjuk, majd a krémmel betöltjük. Mindegyik kalapját az olajjal felolvasztott csokiba mártjuk és dekocukorral díszítjük.