Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás-tonhalas muffin recept

Medvehagymás-tonhalas muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    12 muffinhoz:

    • 1 kisebb csokor medvehagyma
    • 15 dkg tonhal konzerv (sós lében)
    • 20 dkg liszt
    • 8 g sütőpor (1 csomag)
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 0,5 dl olívaolaj
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A tonhalat öntsük bele egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le róla a sós levet.

    A medvehagymát vágjuk fel apróra.

    Egy tálba keverjük össze a lisztet ízlés szerint sóval, őrölt borssal, a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálba keverjük simára az egész tojásokat a tejföllel, és az olajjal, majd keverjük hozzá a lecsepegtetett, villával kicsit összetört tonhalat. Ezután a tonhalas keveréket öntsük hozzá a lisztes keverékhez, majd keverjük össze. Keverés közben adjuk még hozzá az apróra vágott medvehagymát is.

    A muffin forma mélyedéseit béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd szedjük rácsra és hűtsük langyosra. A langyosra hűlt medvehagymás-tonhalas muffint kínálhatjuk reggelire, vacsorára, vagy egy leves mellé második fogásként.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá