Medvehagymás-tonhalas muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
12 muffinhoz:

  • 1 kisebb csokor medvehagyma
  • 15 dkg tonhal konzerv (sós lében)
  • 20 dkg liszt
  • 8 g sütőpor (1 csomag)
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl olívaolaj
  • őrölt fehér bors

Elkészítése:

A tonhalat öntsük bele egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le róla a sós levet.

A medvehagymát vágjuk fel apróra.

Egy tálba keverjük össze a lisztet ízlés szerint sóval, őrölt borssal, a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálba keverjük simára az egész tojásokat a tejföllel, és az olajjal, majd keverjük hozzá a lecsepegtetett, villával kicsit összetört tonhalat. Ezután a tonhalas keveréket öntsük hozzá a lisztes keverékhez, majd keverjük össze. Keverés közben adjuk még hozzá az apróra vágott medvehagymát is.

A muffin forma mélyedéseit béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd szedjük rácsra és hűtsük langyosra. A langyosra hűlt medvehagymás-tonhalas muffint kínálhatjuk reggelire, vacsorára, vagy egy leves mellé második fogásként.