Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás-kolbászos muffin recept

Medvehagymás-kolbászos muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    12 db-hoz:

    • 20 dkg kukoricaliszt (vagy búzaliszt)
    • 15-20 dkg füstölt kolbász
    • 1 csokor medvehagyma
    • 1 dl olaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejszín
    • 2 tk sütőpor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • őrölt bors
    • sajt

    Elkészítése:

    A medvehagymát apróra, a kolbászt karikázzuk, majd kockákra vágjuk.

    Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, a sütőport, a szódabikarbónát, és fakanállal jól összekeverjük.

    Egy másik tálba beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejszínt, az olajat és kézi habverővel simára keverjük.

    Ezután a száraz anyagokhoz hozzáöntjük a tojásos keveréket, majd fakanállal kissé összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott medvehagymát és a füstölt kolbászt, majd alaposan összekeverjük.

    A muffin formát papírral kibéleljük, majd belekanalazzuk a masszát, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésen, 150 fokon, 20 percig sütöttem.)
    A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd a formából kiszedjük, rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tipp:

    A kihűlt muffinokat tálalhatjuk akár egy könnyű leves mellé második fogásként is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá