Medvehagymás-kolbászos muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

12 db-hoz:

  • 20 dkg kukoricaliszt (vagy búzaliszt)
  • 15-20 dkg füstölt kolbász
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • őrölt bors
  • sajt

Elkészítése:

A medvehagymát apróra, a kolbászt karikázzuk, majd kockákra vágjuk.

Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, a sütőport, a szódabikarbónát, és fakanállal jól összekeverjük.

Egy másik tálba beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejszínt, az olajat és kézi habverővel simára keverjük.

Ezután a száraz anyagokhoz hozzáöntjük a tojásos keveréket, majd fakanállal kissé összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott medvehagymát és a füstölt kolbászt, majd alaposan összekeverjük.

A muffin formát papírral kibéleljük, majd belekanalazzuk a masszát, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésen, 150 fokon, 20 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd a formából kiszedjük, rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

A kihűlt muffinokat tálalhatjuk akár egy könnyű leves mellé második fogásként is.