Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipános muffin szilvaörvénnyel recept

Marcipános muffin szilvaörvénnyel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Egy régi újságban bukkantam erre a receptre, aminek legfőbb csábítása a marcipánban rejlik, mart nagyon szeretjük a gyerekekkel. Párom nem igazán rajong érte, de ez a változat az ő tetszését is elnyerte.
    Még a végén el kell rejtenem a marcipánt ??? :)

    12 db nagy muffinhoz:

    • 20 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 30 dkg liszt
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 marcipán massza (Lidl csokis marcipán rúdját egy csipet sóval használtam)
    • 2 tk mandulaaroma
    • 1 csomag sütőpor
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 2-3 ek tej
    • csipet só

    Tetejére:

    • 1-2 ek szilvalekvár

    Elkészítése:

    A vajat cukorral habosra keverjük, majd a tojásokkal tovább habosítjuk. A reszelt citrom héját és mandulaaromát hozzáadjuk. Ezután a sütőporral elkevert liszt következik. A sűrű masszánkon egy pár kanál tejjel lazítjuk. A kis kockákra vágott csoki bevonatos marcipánt óvatosan beleforgatjuk a tésztába.

    Kis kapszlikba kanalazzuk az előkészített muffin sütőformába a tésztát. Szilvalekvárt csorgatunk a tészta halmocskáink tetejére, és egy villa segítségével örvényt formázunk belőle.

    180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróba végezhető a biztonság kedvéért ;)

    Nagyon könnyed-légies és-omlós tésztát kapunk végeredményül.

    Tipp:

    Tipp:
    Cukrozatlan tejszínhabbal és csokilencsével díszítettem.
    Jó étvágyat :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá