Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás-joghurtos muffin recept

Málnás-joghurtos muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 250 g liszt
    • 1 tasak sütőpor (12g)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150g cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor (10g)
    • 150 g margarin
    • 250 g görög joghurt (nálam kekszes)
    • 200 g málna (nálam fagyasztott)

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálkába szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport.

    Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a cukrokkal, majd a szoba-hőmérsékletű margarinnal gépi habverővel nagy fokozaton 2-3 percig verjük. Hozzáadjuk a joghurtot, majd sütőporos lisztet.

    Csomómentes masszává keverjük. Beleforgatjuk a még fagyos málnát. A masszát elosztjuk a sütő 12 mélyedésében. 170 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    A formában hagyjuk kb. 10 percet pihenni. Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Egy gyorsan elkészülő édességet terveztem. Idén kevés málnánk termett, amit nem fogyasztottunk el frissen, azt megtisztítva, lecsöpögtetve egy kis zárható edénykében lefagyasztottam és folyamatosan adtam hozzá a beérő gyümölcsöket. Most már volt egy adag, ami ebbe a finom muffinba pont elég lett.

    Sütés:
    170 fokon hőlégkeveréssel vagy 190 fokon alul-felülsütéssel vagy 3-0a fokozaton gázsütőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá