Málnás-joghurtos muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 1 tasak sütőpor (12g)
  • 2 tojás
  • 150g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor (10g)
  • 150 g margarin
  • 250 g görög joghurt (nálam kekszes)
  • 200 g málna (nálam fagyasztott)

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálkába szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport.

Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a cukrokkal, majd a szoba-hőmérsékletű margarinnal gépi habverővel nagy fokozaton 2-3 percig verjük. Hozzáadjuk a joghurtot, majd sütőporos lisztet.

Csomómentes masszává keverjük. Beleforgatjuk a még fagyos málnát. A masszát elosztjuk a sütő 12 mélyedésében. 170 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A formában hagyjuk kb. 10 percet pihenni. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Egy gyorsan elkészülő édességet terveztem. Idén kevés málnánk termett, amit nem fogyasztottunk el frissen, azt megtisztítva, lecsöpögtetve egy kis zárható edénykében lefagyasztottam és folyamatosan adtam hozzá a beérő gyümölcsöket. Most már volt egy adag, ami ebbe a finom muffinba pont elég lett.

Sütés:
170 fokon hőlégkeveréssel vagy 190 fokon alul-felülsütéssel vagy 3-0a fokozaton gázsütőben.